WAS Show 2014

Tafelkeuring 2014

Nieuwe opzet keurdag WAS.
De tafelkeuring die we ieder jaar in oktober houden heeft een nieuwe opzet gekregen. Het is geen tafelkeuring meer met een uitslag. Ook zijn er geen prijzen meer aan verbonden. De nieuwe opzet geeft de leden wel nog de mogelijkheid om hun vogels door een keurmeester te laten beoordelen. Van deze beoordeling krijgt het lid wel nog een keurbriefje. Aan het einde van de dag wordt plenair een aantal soorten besproken door de keurmeesters. Verder wordt de dag ingevuld met een lezing.


WAS ledenbijeenkomst oktober 2014.
Zaterdagmorgen 11 Oktober om 7.30 uur bed uit, de nodige arbeid verrichten om er weer toonbaar uit te zien, kop koffie en dan de auto in richting Soest. Na een uurtje rijden, nog redelijk rustig op de A1 aankomst in Soest. Je hebt alles wel goed voorbereid maar toch?? Er is een gezonde spanning. De eerste leden staan er al met hun vogels, maar zoals altijd is de deur al open en de bediening heeft de koffie bijna klaar. Er komen steeds meer leden binnen druppelen, dan een telefoontje van de voorzitter hij staat in de file en zal een half uur later komen. Geen paniek Dhr. Lou Megens is gelukkig al gearriveerd, dus de taak van Wim maar even overgenomen en iedereen van harte welkom geheten, en het woord aan dhr. Megens gegeven.

Er was een prachtige zaal vol aanwezigen, na in het begin een licht geroesemoes werd het al snel stil, en konden wij luisteren naar het deskundige commentaar en prachtige beelden van deze bevlogen vogel liefhebber. Om 12.00 uur was er de pauze , met de mogelijkheid voor de lunch. ( Wim Schrijver de voorzitter was ook gearriveerd ) De heren en dame verkochten weer de loten Waarna de lezing weer verder ging, tot 14.00 uur en iedereen was erg tevreden met de informatie die gegeven was. Lou Megens namens ons allen nogmaals bedankt voor de mooie beelden en alle informatie. Daarna was er nog een levende handel in diverse sijzen. Wat wel een beetje een minpuntje was dat onze twee keurmeesters niet veel te doen hadden, daar hadden wij wel wat meer van verwacht, hopelijk de volgende keer. Wat ons de meeste voldoening gaf was de ruime opkomst, bij het begin van de lezing telden wij 60 aanwezigen, de grootste opkomst ooit. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst om zo met, hier en daar een aanpassing, door te gaan. Iedereen fijne feestdagen en een fantastische en gezond 2015 toegewenst, en tot ziens in Apeldoorn bij de bondsshow van de NBvV op de stand van de WAS.

Herman van ’t Erve Secretaris, Penningmeester, Ledenadministratie.

2014 3

2014 5

2014 6