Vogel 2020.

Vogel Zwolle 2020,

Begon dit jaar anders dan andere jaren, een maand van tevoren waren wij al uitgenodigd om als speciaal club mee te denken, en onze medewerking te verlenen om Vogel 2020 te doen slagen. Mede daardoor verliep alles een beetje soepeler als andere jaren. Wij waren weer duidelijk aanwezig met bijna dezelfde groep als vorige jaren, helaas Henk Wegereef ging afhaken wegens gezondheid klachten maar daarvoor kwam Aad Wijsman in de plaats, wij waren dan ook weer op volle sterkte. Bennie Braakman, Wim Schrijver, Sjaak Slagt, Mark Schaapman, Bert Prins. Dinsdag hadden wij ons plekje ingericht, Donderdag was de opening. Allemaal erg nieuwsgierig hoe zou de run op de verkoopklasse zijn, dat viel lelijk tegen want de verkoopklasse was in een andere zaal, daar kregen wij dus niets van mee. Tegen 11.00 uur begon het drukker te worden, en onze indruk was dan ook redelijke drukte, maar al de andere dagen viel de belangstelling tegen, en stonden wij te wachten tot het 5.00 uur was en we naar huis konden. Gelukkig hadden wij over belang stelling niets te klagen, wij kregen zelfs complimenten van de NBvV over hoe wij de stand hadden ingericht, open ruim en overzichtelijk een aanrader voor anderen.
Over het algemeen zijn wij wel tevreden, maar er zijn ook dingen voor verbetering vatbaar o.a. het aantal deelnemers en ingebrachte vogels viel tegen vooral Amerikaans sijzen kwekers.
Een paar wensen voor volgend jaar Vogel 2021 . Eén hal met vogels en leveranciers en verkoop, en meer Amerikaanse sijzen, dan is de bekendheid en de liefde voor de Amerikaans sijs niet alleen afhankelijk van onze stand en zes mensen maar van iedereen.

Herman van ’t Erve

De cijfers van de bondsshow vogel 2020 in Zwolle.

Door: A. Lemmens.

Dit jaar viel, met betrekking tot de Amerikaanse sijzen, de show tegen. Het aantal vogels in het algemeen viel tegen, voor de Amerikaanse sijzen was dat helaas niet anders. Oorzaken hiervoor kunnen velerlei zijn. Twee dingen springen er uit wat je zo hoort van de deelnemers. Het jaar na de wereldtentoonstelling valt altijd nog al tegen. Het andere argument wat je zo hoort is dat de show veel te dicht op de feestdagen is gepland. Hoe dan ook, we hopen dat het komende jaar weer beter gaat. Wat cijfers met betrekking tot de Amerikaanse sijzen op de show.

Het totaal aantal Amerikaanse sijzen die ingezonden zijn bij Vogel 2020 in Zwolle is 58.
Het totaal aantal inzenders van Amerikaanse sijzen is 16.
Het aantal Amerikaanse sijzen die ingezonden zijn door leden van de Werkgroep Amerikaanse Sijzen is 16.
Deze 16 vogels van leden van de WAS zijn ingezonden door 4 WAS leden.
Het gemiddelde aantal behaalde punten die de vogels behaald hebben van WAS leden is 89,7.
De behaalde prijzen door de WAS leden is:
Goud 0.
Zilver 2.
Brons 0.
De exact behaalde punten per vogel, zie de tabel hier onder.

De foto’s zijn van Jan Mark Schaapman.